Hopper ‘Lesse’ van Baggerbedrijf de Boer gedoopt

De nieuwste sleephopperzuiger van Baggerbedrijf de Boer is gedoopt en heeft de naam ‘Lesse’ gekregen. De doop is op 23 mei verricht door Henny Korteweg, echtgenote van de president-commissaris van Baggerbedrijf de Boer, Leendert Korteweg. Dit is de 9e hopper in de vloot van De Boer in Sliedracht. Het schip is onder auspiciën van IHC gebouwd op de werf van MTG Dolphin in het Bulgaarse Varna. De ‘Lesse’ is vanaf halverwege juli 2019 operationeel inzetbaar.


De doop is op 23 mei verricht door doopvrouwe Henny Korteweg, echtgenote van de president-commissaris van Baggerbedrijf de Boer, Leendert Korteweg. Foto, Baggerbedrijf de Boer.

De sleephopperzuiger is bijna 80 meter lang, vaart maximaal 10 knopen en kan tot op 30 meter diep baggeren. In de beun is ruimte voor 2.300 kubieke meter slib. “Het schip is ontworpen voor onderhoudsbaggerwerk en landaanwinningsprojecten en kan wereldwijd ingezet worden”, zegt Kees van de Graaf, directeur van Baggerbedrijf de Boer.

“Het schip is een doorontwikkeling van de ‘Albatros’ (2013) en ‘Mahury’ (2015), waarbij onze eigen medewerkers veel praktische input hebben gegeven. Daardoor is er extra aandacht voor het gebruiksgemak en maximale ‘up-time’ door onder andere het gebruik van slijtvaste onderdelen en onderhoudsvrije apparatuur. Een andere innovatie is de Plumigator van IHC, die de slibwolk rondom het schip stevig zal verminderen.”

De doop werd op 23 mei verricht door doopvrouwe Henny Korteweg, echtgenote van de president-commissaris van Baggerbedrijf de Boer, Leendert Korteweg.
Foto, Baggerbedrijf de Boer.

Baggerbedrijf de Boer – Dutch Dredging

Baggerbedrijf de Boer is een middelgroot baggerbedrijf, gevestigd in Sliedrecht. De activiteiten van het bedrijf bestaan uit baggeren en het verrichten van metingen en andere waterbouwkundige werkzaamheden in de breedste zin van het woord. Het familiebedrijf bestaat zo’n halve eeuw en is uitgegroeid tot een organisatie met ongeveer 200 medewerkers en 30 schepen. In het buitenland hanteert het bedrijf de naam ‘Dutch Dredging’.

Photo:

Related news

List of related news articles