Huisman levert meest geavanceerde monopile gripper aan Jan De Nul

Huisman gaat de meest geavanceerde ‘monopile gripper’ van dit moment maken en leveren aan Jan De Nul. De gripper wordt op het installatieschip de ‘Vole au Vent’ geïnstalleerd. De Monopile gripper, die een modulair en op maat gemaakt ontwerp heeft gaat straks gebruikt worden voor het installeren van monopiles. De gripper wordt in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd. 

Monopile Gripper voor de Vole au Vent van Jan De Nul. Foto, Huisman

De monopile gripper van Huisman is uniek in zijn capaciteit en veelzijdigheid voor het gebruik in bestaande projecten en toekomstige projecten waarvan de specificaties nog moeten worden bepaald. Deze flexibiliteit maakt de grijper tot een uniek stuk mission equipment waarmee Jan De Nul Group de constructie van toekomstige offshore windturbineprojecten efficiënt kan plannen.

Pim Overes, COO bij Huisman zegt: “We zijn uitermate tevreden met deze opdracht van Jan De Nul: voortbouwend op ons succesvolle track record van het leveren van hoogwaardige hijsapparatuur voor de installatie van offshore windturbines, hebben we een reeks innovatieve en veelzijdige installatietools in de offshore windindustrie geïntroduceerd. Het innovatieve ontwerp van deze tools was het begin van een intensieve samenwerking tussen de technische en operationele teams van Jan De Nul en Huisman, wat nu heeft geleid tot de levering van onze monopile grijper. “