Huldiging Ben Vree tot Havenman van het Jaar 2008

Maandagavond, 12 januari kreeg Ben Vree, CEO van SMIT Internationale de prijs van havenman van het Jaar 2008 uitgereikt. Hij volgt hiermee André Kramer van De Kamer Group op, die de onderscheiding in 2007 ontving.

De feestelijke huldiging vond plaats op de Smaragd II onder toeziend oog van de nieuwe burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, Havenwethouder Mark Harbers, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam Hans Smits, het merendeel van de oud-Havenmannen en de tot op heden enige Mevrouw de Havenman en een groot aantal anderen genodigden en belangstellenden. In de toespraak van ‘Kyoto’-voorzitter Theo Jongedijk werd Vree geroemd om het feit dat hij in het afgelopen jaar heeft aangetoond “een bekwaam schipper te zijn, die in moeilijk vaarwater voor de belangen is opgekomen van zijn personeel, van zijn klanten en zijn aandeelhouders”, doelend op de inspanningen van Vree waardoor is voorkomen dat Smit Internationale zou worden opgesplitst. Daarnaast was volgens ‘Kyoto’ de “internationalisering van de onderneming van eminent belang voor de Rotterdamse haven. SMIT is een visitekaartje. Het bedrijf laat in den vreemde zien hoe wij Nederlanders maritieme dienstverlening interpreteren. Daar staat Ben Vree voor.”

Ben Vree vond het een grote eer om tot Havenman van het jaar 2008 uitgeroepen te zijn: “Mijn naam staat nu in het rijtje van de Groten der Haven, zoals Jacques Schoufour, Jaap Kuiper en Carel van den Driest, mannen waar ik flink tegenop keek. Ik ben trots op deze titel, op uw steun en support.” Daarnaast zei Vree dat bijzondere aandacht aan de instroom van jonge medewerkers erg belangrijk is. Hij riep dan ook op om ondanks de recessie alle wervingacties te blijven doorzetten, zodat openstaande vacatures na de recessie zijn opgevuld.

De ‘Havenman van het Jaar’ wordt sinds 1981 gekozen door de Rotterdamse Havenpersclub ‘Kyoto’ omdat deze een opvallende bijdrage aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven heeft geleverd.

Bron: Navingo BV, 13-01-2009;