Hurtigruten’s traditionele schip viert 50e verjaardag

Lofoten2

Gefeliciteerd MS Lofoten!
Weer heeft Hurtigruten een reden om in 2014 feest te vieren. In maart viert MS Lofoten – het traditionele en kleinste schip uit de Hurtigruten vloot – haar 50 jarig jubileum. Het schip had haar inauguratiereis vanuit Bergen op 5 maart 1964 en nu vijftig jaar later is het tijd dit te vieren. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd tijdens de jubileumvaart en er zijn diverse speciaal geprijsde afvaarten met “de oude dame” de rest van het jubileum jaar. Tevens is Hurtigruten op zoek naar persoonlijke herinneringen, verhalen, anekdotes en foto’s van Hurtigruten fans; die worden beloont met een Hurtigruten reis!

Op 4 maart 1964 kwam het destijds nieuwste Hurtigruten schip MS Lofoten in de vaart op de route langs de Noorse kust. In de 50 jaar dat het schip “de mooiste zeereis ter wereld” maakte, heeft MS Lofoten bijna 3 miljoen zeemijl afgelegd, 1.25 miljoen passagiers vervoerd en heeft ze 75.000 keer aangelegd in één van de Hurtigruten havens langs de Noorse kust. Dit oudste Hurtigruten schip wordt sinds 2011 beschermd als monument en heeft een speciale plek in de harten bij de liefhebbers van haar traditionele charme en unieke karakter aan boord.

MS Lofoten zal goed worden uitgerust voor haar jubileum jaar. Tijdens de jubileumvaart, met vertrek op 2 maart vanuit Bergen, zal er afgetrapt worden met speciale activiteiten, die ook de rest van het jaar aan boord zullen worden gehouden. De gehele reis zal in het teken staan van het jubileum en passagiers zullen middels lezingen en oud fotomateriaal een authentieke reis door de geschiedenis maken met interessante wetenswaardigheden over Hurtigruten en haar geschiedenis. In het restaurant zal één van de avonden een speciaal menu worden geserveerd dat herinnerd aan de 60-er jaren en natuurlijk zal verjaardagstaart niet ontbreken. Het wordt een feest voor de ogen als de bemanning en officieren zich kleden in de uniformen uit deze tijd. Op de zuidwaartse route kunnen passagiers hun geluk beproeven als er direct vanaf het dek van MS Lofoten kan worden gevist. Deze speciale activiteiten zullen t/m december 2014 aan boord worden gehouden.

In het kader van het jubileum zijn er een aantal aantrekkelijke aanbiedingen. Zo krijgen MS Lofoten passagiers die een traditionele D-categorie hut boeken (douche & toilet op de gang) een gratis excursie aangeboden. In de lente en zomer een bus excursie over de Lofoten en in de herfst- en winterperiode een stadswandeling in Troms met thema poolhistorie.

Verder krijgt de 2e passagiers 50% korting indien één van de 2 samen reizende passagiers in 1964 is geboren.

Classic Cruises & traditierijke kerst aan boord van MS Lofoten
Reisorganisatie BBI Travel vertegenwoordigd de rederij Hurtigruten in Nederland en biedt in verband met het 50e jubileumjaar van MS Lofoten een aantal speciale reisdata extra voordelig aan. Ook is er een speciaal MS Lofoten kerstarrangement met vertrek op 19 december, waarbij passagiers tijdens de reis vanuit Kirkenes naar Bergen de kerstdagen op traditionele manier aan boord vieren.

BBI Travel
BBI Travel is één van de oudste reisorganisaties in Nederland. De reisorganisatie houdt kantoor op Groningen Airport Eelde. Het vakantieaanbod omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland en Canada. Tevens is BBI Travel generaal agent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica.

Jubileum oproep aan lezers!
Om de 50ste verjaardag van haar “vintage” schip, MS Lofoten, te vieren, is de Noorse rederij Hurtigruten op een speciale zoektocht. We zijn op zoek naar persoonlijke herinneringen, verhalen, anekdotes en foto’s die passagiers, liefhebbers of voormalige bemanningsleden hebben ervaren en verzameld over het eerwaarde lid van onze vloot, de MS Lofoten. Gewoon uw verhalen opschrijven en/of foto’s scannen en stuur ze per e-mail naar [email protected]. Als dank voor uw deelname, heeft u kans op het winnen van een aantrekkelijke prijs, namelijk een Hurtigruten reis van Bergen naar Kirkenes voor twee personen inclusief vluchten. Deadline voor inzendingen is 28 februari 2014.