Hydrauvision ontwikkelt geavanceerd gelijkloopsysteem

  • binnenland

In de Baltische Zee is een windmolenpark bestaande uit in totaal 64 windmolens gebouwd. De waterdieptes variëren van 20 tot 40 meter. Het project is in augustus 2013 gestart en is in april 2014 met succes voltooid. Alle hydraulische installaties worden uitgevoerd met behulp van Hydrauvision Rental equipment.

Wanneer de windmolens op een tripod geplaatst worden, is het niet alleen van groot belang dat deze stevig in de zeebodem verankerd is, maar vooral dat hij perfect waterpas is. Om dit te bewerkstelligen, heeft Hydrauvision een geavanceerd gelijkloopsysteem ontwikkeld. Roland Picavet, Commercial Manager, licht toe: ‘Dit is een mooi voorbeeld van de synergie die bestaat tussen de divisies van Hydrauvision. Hoofdaannemer Hydrauvision Rental – leverancier van lieren en powerpacks – heeft delen van het werk uitbesteed aan Hydrauvision Services en Hydrauvision Piping, die de installatie hebben uitgevoerd. De Rental-vloot is uiteraard ontwikkeld en gefabriceerd door Hydrauvision Systems.’

HydrauvisionGelijkloopsysteem

“Bedieningsconsole tbv synchronisatie lieren met zicht op de lieren zelf”

Driekantig heiframe
Picavet legt uit hoe het gelijkloopsysteem werkt: ‘Het systeem bestaat uit een heiframe, ook wel template genoemd, dat met kabellieren onderaan de jackup hangt. Tijdens transport wordt de template door middel van drie 80-tons lieren tegen de onderzijde van de jackup aangetrokken. Drie opstaande punten vallen precies in de uitsparingen onderaan de jackup. Om de template tijdens transport te zekeren wordt elke lier vastgezet met een liertrekkracht van 30 tot 70 ton, afhankelijk van de positie.’

Hydrauvision Rental powerpacks
Eenmaal op locatie aangekomen, laat men de template met behulp van het gelijkloopsysteem voor de drie lieren naar de bodem van de zee zakken. Vanuit de controlekamer wordt per lier een finetuning uitgevoerd om uiteindelijk een perfecte horizontale stand van de template te verkrijgen. Op de template zelf zit een levelsysteem met zestien onderwatercamera’s voor monitoring van het gehele proces. Het gehele systeem bevat twee ringleidingen met hydrauliekolie. Ringleiding 1, die de lieren bedient, wordt gevoed door twee 200 kW dieselgedreven Hydrauvision Rental powerpacks. Ringleiding 2, ten behoeve van klantspecifieke functies, wordt gevoed door een enkele, elektrisch gedreven 45 kW Hydrauvision Rental powerpack.

Maatwerk en snelle service
Hydrauvision is gespecialiseerd in maatwerk-systeembouwoplossingen op hydraulisch gebied. Het bedrijf slaat een brug tussen werktuigbouwkundig ontwerp en aandrijftechniek.
Dankzij de uitstekende dekking in Nederland en België – Hydrauvision heeft vestigingen in Schoondijke, IJmuiden, Dordrecht, Yerseke, Gent en Zeebrugge – wordt een snelle service gegarandeerd. Hydrauvision bestaat uit vijf divisies: Systems, Services, Components, Rental en Piping.

Meer… Hydrauvision 

Related news

List of related news articles