Ideecafé Maritime Delta: Smart Skills

InnovationQuarter en Netherlands Maritime Technology organiseren ‘Het ideecafé’ voor bedrijven die op de hoogte willen blijven van alle technologische trends. In dit ideecafé leren de deelnemers welke technologische trends de werkgevers en werknemers kunnen beïnvloeden, niet over tien jaar maar op korte termijn. Sprekers uit het onderwijs en bedrijfsleven schetsen welke veranderingen eraan komen. En in workshops wordt dit verder uitgediept. Het ideecafé vindt plaats tijdens de Maritime Industry beurs 2018 in de Evenementhal Gorinchem.

Deelnemers krijgen inzicht op de wijze waarop techniek met én voor het bedrijf gaat werken. Deelnemers kunnen kiezen uit een workshop over Augmented Reality of Big Data.

Effect op scheepsbouw en scheepvaart
Technologische ontwikkelingen, zoals Augmented reality, Big Data, Internet of Things en Robotica hebben ook een effect op de scheepsbouw en scheepvaart. Wat zijn de consequenties van deze ontwikkelingen op de werkvloer? Hoe kan techniek bijdragen aan een leukere, meer uitdagende werkomgeving voor bedrijven en haar werknemers? Wat is daar voor nodig?

Het ideecafé maakt onderdeel uit van het programma Maritime Delta. Maritime Delta is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen in de maritieme delta, het gebied van Tweede Maasvlakte tot en met Gorinchem en Werkendam.

Kijk voor meer informatie op Netherlands Maritime Technology