IHC IQIP plaatst 67 monopiles in offshore windpark voor SHL

IHC IQIP gaat voor Seaway Heavy Lifting (SHL) de piling en handling equipment verzorgen voor het Dudgeon Offshore Wind Farm project in het Verenigd Koninkrijk.  

In totaal worden er 67 turbines geplaatst om voor 410.000 woningen stroom te gaan leveren. Het windpark ligt voor de kust van Norfolk, in het noorden van de Sheringham Shoal Wind Farm. De monopiles variëren van 60 tot 78 meter hoog. De eerste 10 monopiles zijn met succes geïnstalleerd met het kraanschip OLEG Strashnov. Naar verwachting zal de gehele installatie in augustus 2016 klaar zijn.

SHL heeft de opdracht gekregen van Statoil ASA, Statkraft en Masdar om de fundatie en substations te installeren voor Dudgeon Offshore Wind Limited (eigendom van Statoil ASA, Statkraft en Masdar).  SHL heeft eerder in het zelfde gebied funderingen en substation topsides geleverd in 2011.

SHL is verantwoordelijk voor de opslag, het transport en de installatie van 67 monopiles. Ook voor de bijbehorende verbindingsstukken en offshore substation (OSS), bestaande uit een jacket met topside is SHL eindverantwoordelijk.

IHC IQIP en SHL hebben al vele projecten samen gewerkt in de afgelopen 25 jaar.