Sleephoppperzuiger 'Mont Mandara'. Foto, Royal IHC.

IHC levert 3.000m³ sleephopperzuiger op aan Port Autonome de Douala

Op 20 augustus heeft Royal IHC de 3.000m³ sleephopperzuiger ‘Mont Mandara’ overgedragen aan Port Autonome de Douala (PAD) in Kameroen. De nieuwe TSHD van PAD is een IHC Easydredge uit de gestandaardiseerde reeks baggerschepen van IHC, die ideaal zijn voor veelvoorkomende onderhouds- en landaanwinningsprojecten. De succesvolle oplevering maakt de PAD-vloot compleet, na de eerdere aankopen van een IHC Beaver 50 cutterzuiger en een DMC werkboot in 2019.

Sleephoppperzuiger 'Mont Mandara'. Foto, Royal IHC.
Sleephoppperzuiger 'Mont Mandara'. Foto, Royal IHC.
Sleephoppperzuiger ‘Mont Mandara’. Foto, Royal IHC.

De Mont Mandara biedt uitzonderlijke flexibiliteit aan PAD, aangezien deze kan worden aangepast aan haar specifieke werkomgeving. In eerste instantie wordt het schip gebruikt om essentiële onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan het toegangskanaal naar de haven van Douala-Bonabéri.

Dankzij de samenwerking tussen IHC en PAD is de sleephopperzuiger extreem snel opgeleverd na het effectief worden van het contract in maart van dit jaar. Het nieuwe schip is gebouwd in Polen, en de proefvaarten zijn in de Baltische zee en voor de Nederlandse kust uitgevoerd, waarna het schip in Nederland is opgeleverd.

Naast de levering van de Mont Mandara, gaat IHC ook een reserveonderdelenpakket, ondersteunende apparatuur en uitgebreide trainingen leveren om het technische personeel van PAD te ondersteunen.