IHC levert 4 schepen voor baggermarkt in Bangladesh

  • binnenland

DBL Group Bangladesh in Dhaka stapt in baggermarkt met IHC Beavers en werkboten. Het bedrijf heeft 2 IHC Beaver 50 cutter suction dredgers en 2 Delta Multi Craft (DMC) 1050 werkboten besteld. De 4 schepen worden momenteel getransporteerd naar Dhaka en zullen naar verwachting in december 2016 aankomen. “Onze nieuwe baggerdivisie zal bijdragen aan het bevaarbaar houden van de meer dan 300 rivieren in Bangladesh”, aldus de heer Md Matiar Rahman, Chief Operating Officer DBL Dredging. Bekijk de video van de  inbedrijfstelling in Sliedrecht. Tekst gaat verder onder de video.

De twee IHC Beavers zijn geleverd met een paalwagensysteem, ankerboominstallatie, productiemeetsysteem en dredge track presentation system (DTPS). Dit zorgt ervoor dat DBL
zijn baggerwerkzaamheden efficiënt kan uitvoeren. IHC bouwt de Beaver serie cutter suction dredgers op voorraad wat zorgt voor korte levertijden. Daarnaast kan het schip ook aangepast worden
aan individuele wensen van de klant.

“We zijn vereerd om bij te mogen bijdragen aan de groeiambities van de DBL Group op de baggermarkt,” aldus de heer Kees Derks, IHC Area Sales Director. “Naast het leveren van de nieuwe schepen, zal IHC ook de bemanning uitgebreid trainen en levenslange ondersteuning bieden.”

Ondersteuning door uitbreiden van lokale servicecentra
Binnen twee jaar heeft IHC zo’n 20 IHC Beavers en werkboten verkocht aan diverse partijen in de particuliere baggersector in Bangladesh. Het totale aantal IHC schepen en apparatuur dat sinds 1972 geleverd aan Bangladesh nadert nu 50. Hierdoor neemt de vraag naar lokale service en onderhoud toe. In reactie hierop heeft IHC haar netwerk van lokale servicecentra uitgebreid en biedt haar klanten volledige ondersteuning aan vanuit Dhaka.

Related news

List of related news articles