IHC levert J-lay-systeem aan Amerikaanse pijpenlegger

Royal IHC heeft de opdracht gekregen om het pijpenleg- en constructieschip ‘Amazon’ van McDermott International in Houston te modificeren. IHC gaat een innovatief en compleet J-lay-systeem leveren aan het bedrijf. De Amazon wordt in augustus 2019 overgedragen aan IHC in Nederland voor haar conversie. De oplevering van het gemodificeerde J-lay-schip is gepland voor zomer 2020.

Het bestaande pijpenlegsysteem van het schip wordt verwijderd en vervanging door een nieuw J-lay-systeem met een dynamische topcapaciteit van 1.500 ton. Het J-lay-systeem kan alle soorten pijpleidingen verwerken, zoals flowlines, exportlines en verschillende pipe-in-pipe-configuraties, variërend in afmeting van 4,5 tot 24 inches met wanddikten tot twee inches.

IHC is verantwoordelijk voor de hele projectmanagement van de modificatie; van ontwerp tot en met de integratie van het nieuwe equipment. Het gaat om de bouw en installatie van het door IHC ontworpen en gepatenteerde J-lay-systeem, en de bijbehorende multi-joint fabriek, aanpassingen aan de scheepsconstructies, de verwijdering en vervanging van het equipment aan boord en inbedrijfstelling.