IHC levert reeks innovatieve baggerpompen aan Jan De Nul

IHC heeft van Jan De Nul de opdracht gekregen voor de levering van een reeks baggerpompen. Het gaat om twee dubbelwandige onboard baggerpompen voor een nieuwe 18.000 m3 sleephopperzuiger (TSHD) en twee enkelwandige onboard baggerpompen voor twee 6.000 m3 TSHD’s.

Met de nieuwste technische ontwikkelingen, computational fluid dynamics (CFD) en interne testfaciliteiten, worden IHC baggerpompen continu verbeterd om de zwaarste baggeruitdagingen aan te kunnen. Deze aanpak sluit nauw aan bij Jan De Nul Group, zoals Directeur Technical Department Frederik Deroo uitlegt: “Ons investeringsprogramma heeft geresulteerd in ’s werelds meest moderne vloot en de innovatieve pompen die IHC levert, zijn hier een belangrijk onderdeel van.”

Voor de hopper van 18.000 m3 zijn de dubbelwandige baggerpompen ontworpen om een totaal geïnstalleerd vermogen van 7.000 kW per pomp te leveren. Hiermee kunnen zij 33 bar persen wanneer ze gelijktijdig worden gebruikt. De enkelwandige baggerpompen voor de kleinere 6.000 m3 hoppers, leveren een geïnstalleerd vermogen van 4.000 kW en bieden een persdruk tot 11 bar.

De twee dubbelwandige pompen zullen ook worden uitgerust met de nieuwste Curve- technologie van IHC. De Curve-waaier, met zijn innovatieve vorm en bladkromming, zorgt ervoor dat de pompen presteren met uitstekende zuigeigenschappen gedurende de lange levensduur van het product.