IHC Merwede boekt orders voor 6 pijpenleggers ter waarde van ruim € 1 miljard

  • buitenland

De Offshore divisie van IHC Merwede heeft orders ontvangen ter waarde van ruim € 1 miljard voor het ontwerp, de engineering en de bouw van in totaal zes pijpenleggers. De contracten voor deze zes schepen zijn getekend met Subsea 7 en Seabras Sapura, een joint venture tussen SapuraKencana en Seadrill. 

IHC Merwede levert drie volledig geïntegreerde pijpenleggers aan Seabras Sapura, inclusief de complete pijpenleginstallaties. Deze pijpenleginstallaties bestaan uit een verstelbaar pijpenlegsysteem, twee benedendekse opslagcarrousels en equipment voor het laden, opspoelen en geleiden van leidingen. Ook het geïntegreerde automatiseringsysteem, de elektrische installatie en de complete elektrische machinery package wordt ontworpen en geleverd door IHC Merwede. Daarnaast zal een pijpenlegsimulator worden meegeleverd om Seabras Sapura te ondersteunen bij de training van haar offshore personeel. Samen met de lopende orders werkt IHC Merwede met deze opdracht nu aan zes schepen voor Seabras Sapura.

De order van Subsea 7, waarmee IHC Merwede een jarenlange relatie heeft, betreft drie pijpenleggers die hetzelfde ontwerp hebben als de onlangs te water gelaten SEVEN WAVES. De schepen hebben een totale lengte van 146 meter, een breedte van 30 meter en een klasse 2 dynamic positioning systeem. Evenals bij de lopende order levert Subsea 7 zelf de pijpenleginstallaties aan. De schepen zullen flexibele pijpleidingen en verbindingen tot een diepte van 3000 meter gaan installeren. Subsea 7 heeft met deze laatste order reeds acht schepen bij IHC Merwede besteld.

De zes 550 ton pijpenleggers worden in Nederland gebouwd op de scheepswerven van IHC Merwede in Krimpen aan den IJssel en Kinderdijk. De oplevering van deze schepen zal plaatsvinden tussen de eerste helft van 2015 en de tweede helft van 2016.

“IHC Merwede is zeer verheugd met deze grote order van ruim € 1 miljard voor zes pijpenleggers. Net als de vier andere schepen waar wij nu aan werken naar aanleiding van twee orders van vorig jaar, zullen deze schepen in de Braziliaanse wateren ingezet worden voor Petrobras,” aldus Bram Roelse, de nieuwe COO van IHC Merwede. “Wij investeren in langdurige relaties met onze klanten om zo de best mogelijke oplossingen te bieden. Bovendien bewijst deze order het succes van IHC Merwedes strategie om volledig geïntegreerde schepen aan te bieden.”

Related news

List of related news articles