IHC Merwede boekt orders voor € 200 miljoen

IHC Merwede heeft onlangs orders voor geavanceerde schepen en equipment in haar kernmarkten bagger en offshore ontvangen ter waarde van € 200 miljoen. Het betreft opdrachten voor de levering van onder andere een nieuwe pijpenlegger voor Subsea 7, een engineering- en componentenpakket voor de bouw van een sleephopperzuiger bij BAE Systems in de Verenigde Staten, een milieuvriendelijke snijkopzuiger voor Zheijang Dredging uit China en een speciale carrousel voor Koninklijke Boskalis Westminster N.V. Dit bevestigt voor de onderneming wederom het aanhoudende vertrouwen van de markt in haar innovatieve schepen, geavanceerd equipment en life cycle support.

IHC Merwede heeft van Subsea 7 de opdracht gekregen voor het ontwerp, de engineering en bouw van een nieuwe, geavanceerde pijpenlegger. Het schip heeft een totale lengte van 146 meter, een breedte van 30 meter en een klasse 2 dynamic positioning systeem. Subsea 7 heeft voor IHC Merwede gekozen vanwege de betrouwbaarheid en efficiëntie bij vier eerdere orders. Het schip zal worden ingezet voor de ontwikkeling van diepzee olievelden voor de kust van Brazilië, in opdracht van Petrobras.

Daarnaast heeft IHC Merwede een overeenkomst gesloten met BAE Systems voor een engineering- en componentenpakket. BAE Systems heeft de opdracht gekregen een sleephopperzuiger te bouwen met een hopperinhoud van 6.540 m3 voor Weeks Marine, Inc. IHC Merwede heeft het basisontwerp voor Weeks Marine, Inc. gemaakt van het schip dat 109 meter lang en 24 meter breed zal worden. Hiermee bevestigt IHC Merwede opnieuw de uitvoering van haar strategie ter verdere internationalisatie.

Verder heeft Zheijang Dredging uit China een geavanceerde, milieuvriendelijke snijkopzuiger besteld. Deze is uniek in zijn klasse en geoptimaliseerd om baggerprojecten uit te voeren in vervuilde meren en reservoirs. De IHC Beaver® 4040 is de eerste snijkopzuiger die is ontworpen voor milieu-baggeren tot een diepte van 40 meter. Deze milieuvriendelijke zuiger zal worden gebouwd in de componentenfabriek IHC China Support in Guangzhou.

Bovendien zijn er door de diverse business units van IHC Merwede opdrachten ontvangen voor gespecialiseerd equipment, waaronder een kabellegsysteem (met behulp van een carrousel) voor Koninklijke Boskalis Westminster N.V. De carrousel wordt uitgerust met een hydraulisch roller buffersysteem van IHC Engineering Business, wat de betrouwbaarheid verhoogt, kosten verlaagt en de levensduur verlengt. Het equipment zal worden gefabriceerd, geassembleerd en getest in de componentenfabriek IHC China Support in Guangzhou.

Goof Hamers, president-directeur van IHC Merwede: “Deze waardevolle nieuwe projecten zijn een bevestiging van IHC Merwede’s reputatie als ‘technology innovator’ en dat onze klanten de betrouwbaarheid en efficiëntie van onze producten en diensten blijven waarderen. Met deze opdrachten ligt IHC Merwede goed op koers om haar verkoopdoelstellingen voor dit jaar te realiseren.”

Meer… IHC Merwede

 

Related news

List of related news articles