IHC Merwede doopt nieuwe backhoe dredger

  • binnenland

 

IHC Merwede heeft op 28 september 2012 de backhoe dredger ALBERTO ALEMÁN ZUBIETA onder grote belangstelling gedoopt op de scheepswerf van samenwerkingspartner NMC in Nieuw-Lekkerland.

Het imposante schip wordt gebouwd voor Autoridad del Canal de Panama (ACP). De ceremonie werd verricht door mevrouw Ana Matilde Alemán, echtgenote van de heer Alberto Alemán Zubieta, voormalig CEO van ACP. Onder de belangstellenden bevond zich een belangrijke delegatie van ACP, onder meer de huidige CEO de heer Jorge Quijano, zijn waarnemer de heer Benitez, het hoofd van de baggerdivisie de heer Gordon, projectleider, engineers en de toekomstige kapitein van de bachoe dredger.

Het contract tussen ACP en IHC Global Production voor het ontwerp, de bouw en oplevering van de backhoe dredger werd getekend op 9 april 2011. De kiel werd gelegd op 13 december 2011 en het schip zal in het vierde kwartaal van 2012 op transport gaan naar Panama. De backhoe dredger, ontworpen en gebouwd volgens de nieuwste technologische ontwikkelingen, zal in eerste instantie worden ingezet voor de uitbreiding van het Panama Kanaal, daarna voor het onderhoud van hetzelfde kanaal. Het is niet het eerste schip dat IHC Merwede voor ACP heeft gebouwd. In 2011 is de snijkopzuiger QUIBIAN 1 succesvol opgeleverd. Hiermee heeft IHC Merwede kunnen bewijzen een professionele en betrouwbare partner te zijn.

Aanvullende informatie
Hoofdkenmerken
Type: Backhoe dredger
Klant: Autoridad del Canal de Panama (ACP)
Bouwer: IHC Global Production B.V.
Lengte: 60,20 m
Breedte: 23,00 m
Holte: 5,1 m
Maximale baggerdiepte: 19,50 m
Totaal geïnstalleerd vermogen: 3.000 kW
Dagaccommodatie: 10 personen

Meer… IHC Merwede

Related news

List of related news articles