IHC Merwede levert CHANG JIANG KOU 02 op

  • buitenland

oplevering CHANG JIANG KOU 02

IHC Merwede heeft recentelijk de CHANG JIANG KOU 02 opgeleverd aan Yangtze Estuary Waterway Administration Bureau (YEWAB) in Shanghai. De imposante 12.000m3 sleephopperzuiger werd in ontvangst genomen door de heer Lu Shi Ming, Directeur van YEWAB.

IHC Merwede heeft van YEWAB de opdracht gekregen voor het ontwerp, de bouw en oplevering van twee identieke sleephopperzuigers, de CHANG JIANG KOU 02, die gebouwd is met de Chinese partnerwerf en haar zusterschip CHANG JIANG KOU 01, die in mei 2012 is opgeleverd.

De efficiënte planning en controle binnen het productieproces hebben er mede voor gezorgd dat de CHANG JIANG KOU 02 op tijd werd opgeleverd. Hiermee bewijzen IHC Merwede en haar samenwerkingspartner in China ook hun betrouwbaarheid bij internationale productie.

Beide schepen zijn specifiek ontworpen voor de hoge stroomsnelheid en bodemeigenschappen van de Yangtze en verrichten daar succesvol onderhoudswerkzaamheden over een afstand van 122 kilometer. Mede daarom zijn de schepen, vernoemd naar de monding van deze rivier, uitgerust met de gepatenteerde Wild Dragon® draghead.

Fer Tummers, Managing Director van IHC Global Production, een onderdeel van IHC Merwede: “Dit is een uniek project voor IHC Merwede. Het is de eerste keer dat wij een dergelijk groot en complex schip onder eigen verantwoordelijkheid in China bouwen”.

“Bovendien is het project succesvol en op tijd opgeleverd. En de klant is zeer tevreden. Het resultaat is te danken aan de nauwe samenwerking en de betrokkenheid van het internationale team, dat geografisch is verspreid over verschillende locaties en tijdzones.”

Meer… IHC Merwede

Related news

List of related news articles