IHC Merwede levert DCI DREDGE XIX drie weken eerder op dan gepland

  • binnenland

Op donderdag 15 november vond de oplevering plaats van de 5,500 m3 sleephopperzuiger DCI DREDGE XIX in de Waalhaven in Rotterdam. De sleephopperzuiger werd 3 weken eerder dan de contractuele opleverdatum in ontvangst genomen door de heer Y.S.R. Murthy, Manager van Dredging Corporation of India Ltd.

IHC Merwede heeft van Dredging Corporation of India Ltd de opdracht gekregen voor het ontwerp, de engineering en bouw van het schip. Ze hebben voor IHC Merwede gekozen vanwege de efficiëntie bij eerdere orders en de betrouwbaarheid van levering binnen de gestelde termijn. DCI DREDGE XIX is het eerste schip uit een serie van drie (inclusief DCI DREDGE XX en DCI DREDGE XXI). IHC Merwede heeft in het verleden reeds 10 schepen aan Dredging Corporation of India Ltd geleverd.

Het schip zal onder andere worden ingezet voor onderhoudsbaggerwerkzaamheden op de Hooghly rivier, een zijrivier van de Ganges rivier in West-Bengalen. De DCI DREDGE XIX is speciaal ontworpen voor deze taak, waarbij rekening is gehouden met de bodemeigenschappen, sterke stroming en geringe diepte van de Hooghly rivier. De DCI- dredgers hebben een hoge productiviteit, betrouwbaarheid en efficiëncy, en daarnaast een laag energieverbruik en lage operationele kosten.

Meer… IHC Merwede

Related news

List of related news articles