IHC Merwede verhuurt eerste IHC Beaver baggerschip

IHC Merwede is met haar standaard IHC Beaver® baggerschepen en DMC werkboten toegetreden tot de internationale verhuurmarkt. Het bedrijf komt daarmee tegemoet aan de vraag van de markt naar schepen en equipment, die voor een relatief korte periode kunnen worden ingezet.

In augustus jl. werd het eerste baggerschip, een IHC Beaver® 40, verhuurd aan een Europese aannemer en dit schip wordt ingezet om een rivier te verdiepen en zo de doorvoer te vergroten.

Specifieke eisen
De aard van sommige baggerprojecten vereist de inzet van specifieke baggerschepen voor een beperkte periode. Dit kan zijn omdat het baggerproject zelf relatief klein is of een extra zuiger alleen nodig is voor een bepaald gedeelte van het project. In dergelijke gevallen is een tijdelijke uitbreiding van de baggervloot door gebruik te maken van IHC Merwedes verhuurservice een aantrekkelijke optie. Bovendien kan IHC Merwede ook de training en technische ondersteuning leveren waarmee de klant de baggerwerkzaamheden zo efficiënt en effectief mogelijk kan opstarten en uitvoeren.

Langdurige verhuurervaring
IHC Merwede verhuurt haar equipment al jarenlang in andere marktsegmenten zoals de offshore windturbine markt. Bij het merendeel van de met succes geïnstalleerde offshore windparken is gebruik gemaakt van equipment, dat gehuurd is van twee van IHC Merwedes business units, IHC Hydrohammer® en IHC Handling Systems, beide toonaangevende bedrijven binnen deze markt. IHC Hydrohammer® verhuurt al meer dan 25 jaar heihamers en IHC Handling Systems is sinds 2001 actief in het verhuren van handling equipment, waarbij zij onlangs hun verhuurvloot zelfs hebben verdubbeld.

Daarnaast hebben andere business units van IHC Merwede hun verhuurservices proactief ontwikkeld. IHC Sea Steel verhuurt Fast Frames, die in het water tot een diepte van 2.000 meter voor het heien van 20” tot 96” diameter palen kunnen worden gebruikt en IHC Fundex Equipment richt zich met haar  funderingsmachines op het enorme groeipotentieel in de Amerikaanse vervangingsmarkt.

IHC Merwede is in staat efficiënte en betrouwbare oplossingen te leveren tegen de kortst mogelijke levertijden. De nieuwste generatie IHC Beaver® baggerschepen staan bekend om hun sterke constructie, onoverwinbare schaalvoordelen en lage operationele kosten in combinatie met de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak om te kunnen werken in alle omstandigheden.

Met de eerste succesvolle verhuur van een IHC Beaver® baggerschip heeft IHC Merwede een opmerkelijke mijlpaal bereikt in haar lange en opmerkelijke geschiedenis. Het bedrijf toont eens te meer aan dat het de in-house vaardigheden bezit om duurzame baggerschepen te ontwikkelen en produceren, die ook voldoen aan de specifieke eisen van een nieuw marktsegment. Voor meer informatie kunt u terecht op www.rentadredger.com
Meer... IHC Merwede