IHC Merwede verkoopt de eerste IHC Beaver ® 65 DDSP

IHC Beaver 65 DDSP

Kort na de tewaterlating in februari heeft IHC Merwede de eerste IHC Beaver ® 65 DDSP verkocht aan het in Saoedi-Arabië gevestigde Advanced Construction Company, onderdeel van de Al Geithy Group. Het schip werd in maart succesvol getest bij de scheepswerf van IHC Merwede in Sliedrecht en zal in het tweede kwartaal van dit jaar in Jeddah, Saoedi-Arabië, worden opgeleverd. Hierna zal zij worden ingezet voor werkzaamheden in de Rode Zee.

De IHC Beaver ® 65 DDSP is de opvolger van de zeer succesvolle IHC Beaver ® 6518 en maakt deel uit van de IHC Beaver ® serie standaard snijkopzuigers. Het schip is ontworpen met een geïntegreerde paalwagen, waardoor het mogelijk is om efficiënter te werken in golven.

Een ander belangrijk kenmerk van de IHC Beaver ® 65 DDSP is de direct aangedreven onderwaterpomp gemonteerd op de cutterladder. In combinatie met de Curve® waaier, zorgt dit voor een hoger rendement en wordt effectief baggeren op alle diepten mogelijk gemaakt. Vergeleken met andere baggerschepen in haar klasse, is deze IHC Beaver ® 65 DDSP uitgerust met een groter cutter- en pompvermogen.

Het schip is gebouwd onder de klasse BV Coastal Area en kan werken in de binnenwateren en op zee. Zoals bij alle IHC Beaver ® schepen zijn de schepen eenvoudig te demonteren en te transporteren. De serie is uit voorraad leverbaar en heeft daardoor korte levertijden.

Meer… IHC Merwede 

Related news

List of related news articles