IHC onthult nieuw ontwerp voor offshore schepen

Royal IHC heeft tijdens de ONS beurs in Stavanger een nieuwe ontwerpfilosofie voor haar offshore schepen onthult. Het nieuwe design is tot stand gekomen is samenwerking met jachtontwerper Mulder en het interieur architect HofmanDujardin. De achterliggende filosofie is een tweede thuis te creëren in een efficiënte en high-tech omgeving. Bij het ontwerpen en bouwen van de nieuwe lijn is het uitgangspunt altijd de beoogde missie en de mensen aan boord, zodat zij hun werk zo veilig en efficiënt mogelijk kunnen doen.

Om de veiligheid aan boord te vergroten zijn transparantie en duidelijke markering uitgangspunten geweest in de lay-out van de nieuwe offshore schepen. Verschillende functionele ruimtes zijn gescheiden en aangegeven met eigen kleuren en symbolen. Het centrale transparante trappenhuis verbindt de verschillende ruimtes.

Het ontwerp van de scheepsvorm is gebaseerd op IHC’s serie offshore schepen. De prestatie van de vorm is verder geoptimaliseerd met behulp van CFD tools en modelproeven. Het resultaat is een ontwerp dat past bij diverse operationele profielen met lage weerstand als varend schip, uitstekende zeegangskarakteristieken en voldoende vermogen om op positie te blijven.

Related news

List of related news articles