IHC sleept opdracht binnen voor FSO equipment

IHC heeft een nieuwe opdracht voor de engineering en bouw van een tandem mooring en offloading systeem voor een FSO schip (Floating, Storage and Offloading). Het offloading systeem wordt door Sembcorp Integrared Yard in Singapore op het schip geïntegreerd. Het schip zal door Maersk ingezet worden voor het Culzean gasveld in de Noordzee.

Het offloading systeem bestaat uit een offloading hose-reel assemblage compleet met een offloading hose en een OHTP (Outboard Hose Termination Piece), een mooring hawser reel assembly compleet met een quick-release mechanisme, een controle cabine, een extra pull-in winch, een emergency shutdown valve en een hydraulic power unit.

Offloading systeem klaar in najaar 2017
Het offloading systeem zal worden geleverd in het najaar van 2017 en is dan klaar voor installatie. Door de nauwe samenwerking met de regionale faciliteiten van IHC in Singapore is IHC in staat geweest om het offloading systeem te leveren met een hoog percentage lokale materialen. Dit was een belangrijke factor in de beslissing van de klant om de order bij IHC plaatsen.