IJS Global wordt officieel overgenomen door de GEFCO Group

Met ingang van 15 oktober wordt IJS Global overgenomen door de GEFCO Group. De GEFCO Group versterkt met deze overname haar lucht- en zeevrachtdiensten.

Op 23 september 2015 kondigde GEFCO de overname van IJS Global al aan (zie bijlage) en op 15 oktober 2015 treedt de overname van IJS Global in werking. IJS Global draagt al haar aandelen over aan de GEFCO Group. IJS Global, opgericht in 2004, is een expeditiebedrijf dat is gespecialiseerd op het gebeid van vrachtvervoer door de lucht en overzee. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf heeft momenteel circa 500 medewerkers in dienst en genereerde in 2014 een omzet van € 160 miljoen.

Luc Nadal, voorzitter van de raad van bestuur GEFCO liet zich als volgt uit: “De overname van IJS Global is volledig in lijn met onze ontwikkelingsstrategie. Door deze transactie zal GEFCO haar positie als de voorkeurspartner van internationale industriële bedrijven kunnen verbeteren.”  Doordat IJS Global opereert in 16 landen, zal zij het klantenbestand van GEFCO verbreden, vooral  in China, Zuidoost Azië, Australië en Amerika. Verder levert IJS Global op maat gemaakte diensten voor de sectoren high-tech en elektronica, consumentengoederen, luchtvaart, defensie, off shore en reserveonderdelen, en hebben ze uitgebreide ervaring en expertise in de gezondheidszorgsector. De expertise van IJS Global zal een toegevoegde waarde hebben voor de internationale klanten van GEFCO.

Related news

List of related news articles