IMARES presenteert oesterriffen aan Koningin Máxima

Tijdens de Opening Academisch Jaar van Wageningen University, kreeg Koningin Máxima uitleg over de innovatieve oesterriffen van IMARES.

KoninginMaximaImaresOesterriffen

Koningin Máxima krijgt uitleg over oesterriffen. Van links naar rechts: Aalt Dijkhuizen (bestuursvoorzitter Wageningen UR), Koningin Máxima, Martin Scholten (Directeur IMARES), Tom Ysebaert (Onderzoeker oesterriffen)

Koningin Máxima bezocht Wageningen voor de Opening Academisch Jaar op 2 september jl. Ze opende ook het nieuwe onderwijsgebouw Orion en kreeg een korte presentatie van een aantal innovatieve projecten van Wageningen UR.

Oesterriffen als kustbescherming
Onderzoeker Tom Ysebart en directeur IMARES Martin Scholten lieten Koningin Máxima met behulp van een maquette het concept van een oesterrif zien. Door aangelegde oesterriffen in de Oosterschelde trekt er minder zand weg van de platen en slikken. Hierdoor kunnen trekvogels weer foerageren in de Zeeuwse wateren. Op zo’n rif van oude oesterschelpen hechten zich kleine oestertjes die zich aanpassen aan de omstandigheden en meegroeien met de hoogte van de zeespiegel. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk rif van oesters. De oesterriffen zijn een onderdeel van het grootschalige project “Bouwen met natuur”.

Meer… IMARES