Imtech bekroond met ‘Koninklijk’

Op 21 september ontving Imtech het ‘Koninklijk’ predicaat namens Koningin Beatrix uit handen van de commissaris van de Koningin van Zuid-Holland, Jan Franssen, in aanwezigheid van de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb. Volgens René van der Bruggen, CEO Imtech, is het predicaat de bekroning van 150 jaar ondernemerschap en van de enorme groei van activiteiten die Imtech vooral de laatste twintig jaar heeft meegemaakt.

Tijdens de overhandiging werd toegelicht dat om voor ‘koninklijk’ in aanmerking te komen een onderneming ‘minimaal 100 jaar oud moet zijn en wat betreft aard, omvang en betrouwbaarheid aanzien hebben. Daarnaast moet de onderneming op zijn gebied in Nederland een eerste of een zeer vooraanstaande plaats innemen en bij voorkeur een internationale uitstraling hebben.’

Zowel de heer Franssen als de heer Aboutaleb prezen Imtechs vermogen om zich constant aan veranderende marktomstandigheden aan te passen. De bijdrage die Imtech levert aan het verduurzamen van onze samenleving maakt Imtech een parel in de kroon van het Nederlandse bedrijfsleven, aldus de Rotterdamse Burgemeester.

In 150 jaar tijd is Imtech van een Nederlands bedrijf gegroeid naar één van de sterkste Europese spelers in de markt van technische dienstverlening met 27.000 medewerkers. Royal Imtech symboliseert respect, waardering en vertrouwen. De uitreiking van het predicaat is gevierd in de maritieme werkplaats aan de Sluisjesdijk in Rotterdam, waar de geschiedenis van Imtech meer dan 150 jaar gelden begon en waar nu het officiële Royal Imtech herinneringsplakkaat een plek heeft gekregen.

Meer… Imtech