Imtech Marine Lab blijft in RDM Innovation Dock

Imtech Marine Energy & Automation Lab blijft werken aan de toekomst in RDM Innovation Dock.

Technische studenten werken aan autonoom en emissieloos varen
Imtech Marine heeft tijdens de Wereldhavendagen bijgetekend voor een langer verblijf in het RDM Innovation Dock. Mark Linde (Global Director Design Technology & Engineering) namens Imtech Marine en Angelien Sanderman (Lid College van Bestuur) namens Hogeschool Rotterdam hebben hiervoor getekend. Rotterdam is van oudsher een belangrijk centrum in de wereldwijde maritieme industrie. Daarom is het RDM Innovation Dock volgens Imtech Marine de perfecte plek om innovatieve maritieme technieken te ontwikkelen, maar ook om technische talenten warm te maken voor een baan in de maritieme sector.
Energy & Automation Lab
In het RDM Innovation Dock bevindt zich het Imtech Marine Energy & Automation Lab, een samenwerking met o.a. de Hogeschool Rotterdam. Talentvolle technische studenten krijgen gelegenheid daar te werken aan innovatieve technieken. Zo geeft Imtech Marine invulling aan haar ambitie om voorop te lopen in maritieme innovatie.

Een nieuw toekomstgericht project is de bouw van de Smart Energy Systems Demonstrator. In het Energy & Automation Lab wordt gewerkt aan een volledig regelbaar en veilig, op gelijkspanning gebaseerd, energiedistributienetwerk voor schepen. Deze zelfde demonstrator maakt energieopwekking en –verbruik beter inzichtelijk door een nieuw ontwerp van de human-machine interface. Dit resulteert in een advies voor de scheepsbemanning waardoor efficiënter en dus zuiniger kan worden gevaren.

Een eerder project was Aquabots; een race tussen twee studententeams met op schaal gebouwde schepen die volledig autonoom én emissieloos varen, geheel in lijn met de visie van Imtech Marine. Ook hebben studenten twee onderwaterrobots gebouwd. Deze open source robots van Kenniscentrum RDM, gebouwd op basis van OpenROV, helpen onderzoek te doen naar leven onder water. In februari 2016 wordt, vanwege interessante uitkomsten, samen met Rijkswaterstaat een volgende demonstratie georganiseerd.

Meer… Imtech Marine 

Related news

List of related news articles