Imtech Marine werkt samen met toonaangevende multibeam sonar leverancier WASSP

ImtechWASSP_Sonarscreen_2

Imtech Marine heeft een distributie overeenkomst afgesloten met WASSP, wereldleider in multibeam sonar technologie. Het contract met Electronic Navigation Ltd. (ENL) uit Nieuw Zeeland, de moederschappij van WASSP, omvat de volledige sonar portfolio van de WASSP F- en S-Serie en heeft betrekking op Nederland, België, Hong Kong en China. WASSP, ontwikkeld door ENL, is een combinatie van technologieën samengebracht in een uniek, veelzijdig en kostenbesparend instrument voor visserij, survey en onderzoeksdoeleinden.

In korte tijd zijn drie WASSP systemen verkocht aan bestaande Imtech Marine klanten, Jaczon en Cornelis Vrolijk. Een WASSP LF werd geïnstalleerd op de “Zeeland” trawler, eigendom van de Nederlandse trawlerrederij Jaczon. Imtech Marine heeft ook een order gekregen voor twee systemen van het bekende vissersbedrijf Cornelis Vrolijk. Een daarvan wordt geplaatst op de Frank Bonefaas, de 120 meter lange vriestrawler.. De Frank Bonefaas is momenteel in een droogdok in Vlissingen in Nederland en ondergaat een complete renovatie. Naast installatie van het WASSP LF en het WASSP HF systeem, is Imtech Marine ook bezig met de complete vernieuwing van de brugconsoles en de sonar ruimte. De installatie zal in augustus 2013 opgeleverd worden.

Kostenbesparing
John Rijlaarsdam, (Imtech Marine Service afdeling in IJmuiden): “De WASSP apparatuur is een echte aanwinst voor schippers. Zij krijgen veel meer informatie over wat er gebeurt met de vis onder het schip, dus het is makkelijker om een maximale vangst binnen te halen. Dit moet leiden tot een efficiëntere visvangst. Kosten worden lager door een aanzienlijke besparing van brandstof en bemanning. De WASSP sonar is enorm veelzijdig en biedt ook veel koppelingsmogelijkheden met andere apparatuur.”

Hydrografie, baggerindustrie en superjachten
Behalve voor de visserij sector is WASSP apparatuur ook interessant voor hydrografie, de bagger industrie en de superjachten markt “Technisch en commercieel heeft het een enorm potentieel,” zegt Hugo Abrahamse, Supply Chain Manager. “De vraag is groot”. “De meeste super jachten gebruiken een vooruitkijkende sonar wanneer zij van plan zijn voor anker te gaan, maar de multibeam sonar biedt een geweldig alternatief en geeft veel meer gedetailleerde informatie.”

Over WASSP Multibeam Sonar
WASSP multibeam sonars bieden aan een breed spectrum van maritieme gebruikers de mogelijkheid om de zeebodem accuraat in kaart te brengen en gedetailleerde informatie over de waterkolom te krijgen door de grote sonardekking. De technologie geeft een accuraat beeld van de waterkolom en de zeebodem, en brengt riffen, wrakken, visscholen, veranderingen van de structuur van zeebodem en vreemde objecten scherp in beeld. De informatie wordt weergegeven op gebruiksvriendelijke schermen, die met een muis bediend worden en wordt opgeslagen op de harde schijf van de computer voor toekomstig gebruik. WASSP multibeam is verkrijgbaar in twee configuraties. Het belangrijkste doel van de WASSP F-Serie is het vergroten van de kennis van de visser van zijn visomgeving, wat resulteert in een betere vangst, minder beschadiging aan het materiaal en een meer productieve tijd op zee. WASSP S is ontwikkeld voor hydrografische werkzaamheden, de baggerindustrie en de wetenschappelijke onderzoekswerkzaamheden.

Meer… Imtech  Marine

 

Related news

List of related news articles