Imtech neemt het Zwitserse Penta over en versterkt Europese ICT-positie

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het de Zwitserse ICT-specialist Penta (Penta Group Holding AG) overneemt. Met de overname versterkt Imtech haar positie op de groeiende Zwitserse ICT-markt voor managed services. Met 20 medewerkers realiseert Penta jaarlijkse opbrengsten van ruim 4 miljoen euro. De overname draagt direct bij aan de winst per aandeel.

René van der Bruggen, CEO Imtech: ‘Imtech heeft de laatste jaren een sterke positie opgebouwd op de Europese ICT-markt en is actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, de UK, Nederland, België en Roemenië. Met de overname van Penta wordt de positie in Zwitserland verder versterkt. Penta is een goed geleid bedrijf met een sterke positie in de groeiende markt van managed services. Samenwerking met bestaande ICT-activiteiten in Zwitserland zal leiden tot verdere groei van de business.’

Profiel Penta
Penta is in 1998 opgericht en heeft zich het afgelopen decennium ontwikkeld tot een sterke speler op de Zwitserse markt van managed services. Dit zijn services gericht op het al of niet op afstand beschikbaar stellen van ICT-capaciteit op basis van continue (24/7) performance met hoge kwaliteit en schaalbaarheid. Voor tientallen klanten wordt op basis van SLA-overeenkomsten (Service Level Agreements) professionele hosting van de ICT-capaciteit verzorgd en tal van hieraan gerelateerde ICT-diensten aangeboden, zoals eerste- en tweedelijnsupport (onder andere een professionele helpdesk), remote support (support op afstand) en specifieke ICT-diensten. Met de diensten van Penta verzekeren klanten zich van efficiënte ICT-bedrijfsprocessen tegen lage kosten. Daarnaast levert Penta diverse hardware- en softwareproducten. Penta beschikt over tal van partnerrelaties met wereldmarktleiders als IBM, Microsoft, Citrix, VMWare en HP. De onderneming is gevestigd in St. Gallen met vestigingen in Zürich en Bern. Penta is vooral actief bij middelgrote bedrijven en in het (semi)publieke domein.

Synergie
In Zwitserland is Imtech via haar ICT-business unit Fritz und Macziol al een sterke speler. Fritz und Macziol en Penta kennen elkaar goed en werken al jaren intensief met elkaar samen. Naast uitbreiding van de schaalgrootte wordt het bestaande dienstenportfolio met de competentie managed services aanzienlijk versterkt. Tevens wordt de geografische dekking vergroot, aangezien Penta in andere regio’s actief is dan die van Fritz und Macziol. Tot slot is sprake van een complementair klantenbestand. Er is in Zwitserland sprake van een sterk toenemende vraag naar managed services. Met de overname van Penta speelt Imtech actief op deze vraag in.

Bron: Imtech, 25-11-2010;