In 2013: méér dan 51.000 groene boekingen bij Rederij Doeksen!

logo rederij doeksen

In 2013 hebben méér dan 51.000 passagiers door middel van een kleine toeslag van € 0,50 hun overtocht met de veerboot klimaatneutraal gemaakt. Samen met de 5.000 dienstreizen van haar medewerkers, die Rederij Doeksen zelf compenseerde, zorgde dit ervoor dat ruim 1.500 huishoudens in de Zuid-Afrikaanse townships schoner koken en stoken. Naast een CO₂-reductie van meer dan 2 miljoen kg CO₂ besparen zij samen ook € 100.000 aan stookkosten per jaar. 

Paul Melles, directeur van Rederij Doeksen is blij met dit resultaat. “Steeds meer mensen worden zich bewust van het belang van een schone en dus gezonde leefomgeving. En terecht! Wij hebben zelf uitvoerig onderzoek gedaan naar schonere voortstuwingsmogelijkheden voor onze schepen. Rederij Doeksen maakt immers dagelijks gebruik van een prachtig Werelderfgoedgebied als de Waddenzee. Onze groene schepen op LNG zijn er helaas nog niet, maar hierdoor dragen we sámen met onze passagiers een steentje bij aan de daadwerkelijke CO₂-reductie in de wereld.”

Rederij Doeksen werkt sinds 2012 met het FairClimateFund samen om CO₂ te reduceren en zo te werken aan een schoner milieu. Passagiers kunnen tijdens het boekingsproces kiezen voor een vrijwillige toeslag van € 0,50 om zo de CO₂-uitstoot van hun overtocht te compenseren.

Meer… Rederij Doeksen