Indonesische en Nederlandse marine breiden samenwerking uit

  • binnenland

De Koninklijke Marine en de Indonesische marine gaan intensiever samenwerken. De Indonesische admiraal Ade Supandi en Commandant Zeestrijdkrachten luitenant-generaal der mariniers Rob Verkerk legden dat vast in een overeenkomst, die ze vandaag tekenden aan boord van het Joint Support Ship Karel Doorman.

Hiermee geven beide marines invulling aan de vorig jaar door minister Hennis-Plasschaert en de Indonesische minister van Defensie getekende verklaring.

Samenwerking
Beide marines delen volgens de overeenkomst kennis en informatie en slaan de handen ineen op het gebied van opleidingen, training, oefeningen en logistiek. De samenwerking onderstreept de goede vriendschappelijke relatie tussen beide marines en de intentie om deze voort te zetten. “Ik hoop dat de ondertekening de basis vormt voor een jarenlange, goede samenwerking tussen de Indonesische en Nederlandse marine”, sprak generaal Verkerk zijn Indonesische collega toe.

KIM
De Indonesische en Nederlandse marine werkten voor deze overeenkomst ook al samen. Zo volgen 2 Indonesische zeeofficieren dit jaar hun opleiding tot commandocentraleofficier (CCO) in Nederland. Admiraal Supandi bracht daarom een bezoek aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM). Ook ging hij naar de Ship Handling Simulator en de Karel Doorman.

Meer… Defensie 

Related news

List of related news articles