Informatiecentrum Afsluitdijk geopend

Op de Afsluitdijk is een tijdelijk informatiecentrum ‘De Afsluitdijk, nieuwe verhalen’ geopend op 13 april. De komende jaren wordt de dijk vernieuwd. Bezoekers kunnen zien wat de ambities en projecten zijn voor de vernieuwing van de dijk.

Het tijdelijke informatiecentrum is ingericht in het voormalige informatiecentrum van Rijkswaterstaat waar een expositie te zien was ter ere van het 75-jarig bestaan van de dijk. Tot 2018 is het informatiecentrum te bezoeken. Het centrum is de voorloper van een nog te bouwen Beleefcentrum, dat op Kornwerderzand moet komen. Dit toekomstige Beleefcentrum wordt een combinatie van een attractie en een informatiecentrum. Hier kan men onder andere in een 4D-beleving, compleet met beweging en waterdruppels, ervaren hoe de Vismigratierivier eruit komt te zien.

Openingstijden
Het tijdelijke informatiecentrum is voorlopig geopend van mei t/m oktober op woensdag en zaterdag, in juli en augustus ook op zondag. Groepen zijn op aanvraag ook welkom buiten de reguliere openingstijden.

Museumweekend
Tijdens het Museumweekend op 23 en 24 april a.s. is het informatiecentrum geopend in samenwerking met het Kazemattenmuseum.

Related news

List of related news articles