ING eist kredieten op van Rederij Flinter

De directies van Flinter Groep en Flinter Fleetholding bevestigen dat de ING Bank haar kredieten afgelopen woensdagavond heeft opgeëist en dat hen niets anders rest dan het aanvragen van surseance van betaling. De malaise in de scheepvaart is het 9e jaar ingegaan en de vooruitzichten zijn nog steeds niet positief.

Deze actie van ING heeft de directie van Flinter volledig verrast. Pas vorige week informeerde de bank hen dat zij niet bereid was om de op 1 oktober afgelopen financiering van de 8 schepen van Flinter Fleetholding en de Flintersky te hernieuwen en dat deze schepen verkocht moeten worden.

Misschien een doorstart
Flinter heeft zo’n 65 mensen werken op het hoofdkantoor. Het bedrijf heeft geen zeevarenden in vaste dienst maar op de schepen werken zo’n 350 mensen totaal. Mogelijk staan hun banen ook op de tocht bij een verkoop van de schepen. Er wordt nagedacht over een doorstart liet directeur Bart Otto weten aan Nieuwsblad Transport.

Flinter betreurt de situatie zeer. Er zijn naar onze stellige overtuiging alleen maar verliezers, aldus Flinter. Ook de bank zal naar verwachting een miljoenenverlies voor haar kiezen krijgen.