Innovatie maakt anodiseren van aluminium profielen tot 22 meter lengte nu mogelijk

Alucol uit het Limburgse Neer heeft geïnvesteerd in een uiterst moderne tweede anodiseerlijn waarin aluminium profielen tot 22 meter lengte geanodiseerd kunnen worden. De opening van de nieuwe lijn vindt plaats in november 2010.

Nieuwe mogelijkheden voor aluminium
‘In Europa bestaat geen ander loonbedrijf dat aluminium delen tot deze lengte anodiseert’, aldus Roderik Wuts, algemeen directeur van Alucol . Door het beperkte aanbod van anodisatie van lengtes boven 8 meter speelt Alucol hiermee in op de groeiende vraag naar capaciteit op deze lengterange. Wuts: ‘Tevens ontstaat hierdoor een scala aan nieuwe mogelijkheden voor de toepassing van aluminium’. In de sectoren waarin van aluminium gebruik wordt gemaakt, zijn de ontwikkelingen bij Alucol dan ook niet onopgemerkt gebleven. ‘Aanbod beantwoordt én creëert vraag;’ zegt Wuts, ‘we hebben al bezoek gehad van organisaties die actief zijn in markten die voor ons voorheen nog onbekend terrein vormden. Je ziet dan dat de mogelijkheid om grotere lengtes te anodiseren direct weer leidt tot innovatieve product ideeën bij onze afnemers.’

Over Alucol
Alucol bestaat sinds 1971 en staat bekend om het kwalitatief hoogwaardige anodiseren en kleuren van aluminium (anodiseren is het corrosiebestendig maken van aluminium). De jaarcapaciteit van de nieuwe fabriek is 2.000.000 m2 (6.000 ton) waardoor de totale jaarcapaciteit van Alucol op 4.000.000 m2 (12.000 ton) uitkomt. Alucol behoort hiermee tot de grootste anodiseerbedrijven in Europa.

Bron: Alucol, 05-08-2010;