Innovatieve containerterminal RWG geopend

  • binnenland

Meest innovatieve containerterminal ter wereld geopend in Rotterdam. Burgemeester Ahmed Aboutaleb voltrekt de officiële openingshandeling van de terminal van Rotterdam World Gateway (RWG).

Het programma bestond naast een spectaculaire openingsshow uit sprekers als Ronald Lugthart, Managing Director van RWG, Rob van Dijk, voorzitter van de Board van RWG, Allard Castelein, President-Directeur van Havenbedrijf Rotterdam en Sultan Ahmed bin Sulayem, voorzitter van medeaandeelhouder DP World. Niemand minder dan de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, verrichtte samen met RWG-directeur Ronald Lugthart de officiële openingshandeling. Burgemeester Aboutaleb over de nieuwste aanwinst in de Rotterdamse haven: “Als we als wereldhaven een wereldspeler willen blijven, hebben we excellente bedrijven nodig die klaar zijn voor de toekomst. RWG is zo’n bedrijf.”

Automatisering van het hoogste niveau
De terminal van RWG is door zijn innovatieve karakter in staat om de allergrootste schepen op een efficiënte en betrouwbare manier af te handelen. Bovendien is voor elke modaliteit een dedicated overslag gecreëerd, of het nu om binnenvaartschepen gaat, overslag via het spoor of over de weg. Door de vergaande automatisering komt het beeld bij RWG nauwelijks meer overeen met dat van een traditioneel containeroverslagbedrijf. “Onze hele terminal met zijn volautomatische kranen wordt dagelijks gerund door een team van maximaal 10 à 15 man”, aldus Managing Director Ronald Lugthart. Bij RWG werken daardoor ‘slechts’ 180 mensen, en dan vooral IT-specialisten. “Het gaat om een nieuwe stijl van afhandeling. We zijn in feite een IT-bedrijf dat containers overslaat, een containerbedrijf 3.0. RWG wil hiermee een voorbeeld zijn voor de wereld.”

Veiligheid en duurzaamheid
De vergaande robotisering van de terminal brengt voor RWG grote voordelen met zich mee op

Meer… RWG 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten