Inschrijving Maritime Designer Award 2015 geopend

  • binnenland

Maritieme ontwerpers met een aansprekende en vernieuwende aanpak op maritiem gebied kunnen zich voor 1 juni inschrijven om mee te dingen naar de Maritime Designer Award 2015. Met deze Award (voorheen de Wim Timmers Ontwerpersprijs) wordt de kracht en creativiteit van Nederlandse maritieme ontwerpers onder de aandacht gebracht bij een breed publiek. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Maritime Awards Gala 2015.

Maritime Designer Award
De Nederlandse maritieme industrie heeft veel baat bij vernieuwing van de wijze waarop ontwerpen tot stand komen. Scheepsbouw, offshore dienstverleners en maritieme toeleveranciers richten zich op marktsegmenten waarin de kwaliteit en vernieuwing van het ontwerp veelal doorslaggevend zijn voor het verwerven van opdrachten. De visie, creativiteit en doortastendheid van individuele ontwerpers is vaak doorslaggevend voor doorbraken op het gebied van ontwerptechnologie. Doel van het Maritime Designer Award is om de kwaliteiten van deze individuele ontwerpers onder de aandacht te brengen bij een breed publiek en verdere ontwikkeling van de innovaties te stimuleren.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om tevens een plan van aanpak voor een vervolgtraject in te dienen. De jury kan beslissen om financiering beschikbaar te stellen aan de prijswinnaar om het plan uit te voeren.

Voor wie
De Maritime Designer Award is bedoeld voor individuele ontwerpers, promovendi en recent afgestudeerden, die menen dat hun werk en aanpak meer aandacht en bredere discussie verdient. De prijs is gericht op de wijze waarop een ontwerp/ een deelsysteem van een schip of offshore vaartuig tot stand komt. In aanmerking komen bijvoorbeeld originele of vernieuwende aanpakken van ontwerpen of toolontwikkelingen, eventueel inclusief demonstratie.

Meer… NMT 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten