Internationale studenten onderzoeken Marker Wadden

Van 25 augustus tot en met 2 september wordt door de Academie van Bouwkunst de ‘EMiLA Summer School: A Laboratory for Living with Nature’ georganiseerd. Tien dagen lang verkennen, bespreken en ontwikkelen studenten landschapsarchitectuur uit verschillende landen het bouwen op de Marker Wadden. 

De EMiLA Summer School is een jaarlijks terugkerend onderwijsproject binnen het EMiLA uitwisselingsprogramma, waarin studenten vanuit vijf internationale opleidingen, de mogelijkheid krijgen om het vak landschapsarchitectuur in de Europese context te leren kennen. Dit jaar komen studenten vanuit Japan, Canada, België, Frankrijk en Duitsland op uitnodiging van de Amsterdamse Academie van Bouwkunst naar Nederland om de Marker Wadden te bestuderen.

Ontwerp voor nederzetting op Marker Wadden
Het is aan de studenten om na te denken over hoe zij als ontwerpers kunnen bouwen voor mensen zonder ruimte in te nemen, maar juist ruimte te geven aan de natuur. Om dit te onderzoeken gaan de studenten gezamenlijk een nederzetting ontwerpen op de Marker Wadden.

De studenten bekijken hoe zij de stad Amsterdam kunnen verbinden met de eilanden in het Nationaal Park “Nieuw Land”. De opgedane kennis wordt gedeeld tijdens een workshop over het Hamerkwartier. Hierdoor blijft de kennis behouden en kan de stad Amsterdam een nieuwe manier vinden om natuur in haar ontwikkeling en groei een plek te geven.

EMiLA Summer School 
De EMiLA Summer School wordt gesteund door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Provincie Flevoland, Urban campsite Amsterdam en de participerende opleidingen Ecole Nationale Supérieure de Paysage (Versailles), Fakultät fur Architektur und Landschaft, Leibniz Universität (Hannover), Academie van Bouwkunst Amsterdam, Universitat Politècnica de Catalunya (Barcelona) en Edinburgh College of Art, University of Edinburgh.