Iraaks-Nederlandse conferentie over de provincie Basra

Op 21 mei 2010 om 9.30 a.m. verwelkomde de Gouverneur van de Iraakse provincie Basra, de heer Dr. Shiltagh, tezamen met een aantal Iraakse autoriteiten en zakenlieden uit deze provincie een aantal Nederlandse bedrijven en ondernemers op de Iraakse Ambassade in Den Haag.

Ambassadeur Siamand Banaa, de heer Paul Zwetsloot van het Ministerie van Economische Zaken en de heer Robert Termote van International Building Support, de eerste onderneming die Basra zal bezoeken, gaven uitleg over de zakelijke mogelijkheden die genoemde provincie te bieden heeft. Vertegenwoordigers van o.a. Shell, TNO, NCH en verschillende andere grote Nederlandse bedrijven nemen graag de uitnodiging van de Gouverneur zijn provincie te bezoeken aan. Belangrijk in dit verband te weten is het feit dat genoemde Gouverneur is gekozen op basis van zijn verdiensten en in het kader van de nieuwe Iraakse Grondwet veel macht en autoriteit heeft, onafhankelijk van de centrale regering. Hij is een groot voorstander van Nederlandse expertise speciaal m.b.t. herstel in de sectoren olie, water, constructie en landbouw in zijn provincie.

Ambassadeur Banaa vermeldde dat Basra de rijkste provincie van Irak is, waar zich de drie grootse olievelden ter wereld, t.w. Majnoon, Ramulah en Gurnah bevinden. De provincie Basra biedt het Nederlandse bedrijfsleven vele kansen deel te nemen aan de ontwikkeling van dit gebied.

Bron: Ambassade van Irak te Den Haag, 21-05-2010;