ISO 9001 voor Rhinecontainer

Rhinecontainer heeft als eerste grote binnenvaart-containervervoerder het ISO9001 certificaat verkregen. Het heeft hiermee een officiële erkenning van zijn systematische, gestructureerde manier van werken en (vooral) het constante niveau daarvan.

De certificering is uitgevoerd door TÜV Rheinland. Het classificatiebureau heeft op de Rhinecontainervestiging in Zwijndrecht (Nl.) alle processen van het kwaliteits- managementsysteem doorgelicht. Tijdens die audit is gekeken naar onder andere het offreren, orderverwerking, administratie, boekhouding, nazorg, klachtenafhandeling en het meten en registreren van klanttevredenheid.

“ISO 9001:2000 certificering geeft klanten de zekerheid dat we voldoen aan strenge kwaliteitseisen”, aldus directeur Matthieu van Roermund. “Het is een onafhankelijke bevestiging van ons motto Delivering our promise. Begrijpen wat de klant vraagt, daarop inspelen, bedrijfsprocessen continu analyseren en verbeteren. Langjarige klanten wisten dat wel, maar niet iedereen werkt al langer met ons. Dit aandeel groeit overigens wel gestaag.”

Rhinecontainer introduceert gelijktijdig een nieuwe huisstijl. “We wilden na ruim dertig jaar een uitstraling die beter past bij onze status van Best of Market barge operator en bij ons volume van ongeveer 350.000 TEU per jaar. De krachtige kleur blauw en de eigentijdse typografie vertolken onze dynamiek beter”, aldus Van Roermund. Zéker nu ons motto Delivering our promise officieel gecertificeerd is.”

Bron: Rhinecontainer, 07-05-2009;