Jachtbouwer Royal Huisman ook naar Amsterdam

Met de komst van Royal Huisman vestigt zich een nieuwe koninklijke jachtbouwer in de Amsterdamse haven. De jachtbouwer gaat aan de slag op de voormalige werf van Holland Jachtbouw in Zaandam. Na Feadship Royal van Lent, die zich in 2016 vestigde, is dit een tweede superjachtbouwer in de Amsterdamse haven. Port of Amsterdam is vanaf 14 mei eigenaar van deze werf.

Royal Huisman Amsterdam Foto royal Huisman pb 15-5-2019
Artist Impression Royal Huisman Amsterdam. Foto, Royal Huisman.

Nederland is een wereldspeler op het gebied van superjachten. De komst van Royal Huisman betekent hoogwaardige werkgelegenheid, innovatie en vakmanschap voor de Amsterdamse regio.

Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam: “Met de aankoop van de werf en de verhuur aan Royal Huisman versterken wij de maakindustrie die in onze haven veel toegevoegde waarde levert. Ook kunnen wij hiermee onze gedachte als Port of Partnerships goed laten zien. Met de komst van Royal Huisman naar de Amsterdamse havenregio, geven we invulling aan onze ambitie om te groeien tot een superyacht hub. Deze regio wordt als zeer aantrekkelijk ervaren door bedrijven uit de jachtbouw vanwege hoogwaardig geschoold personeel, een internationale luchthaven en natuurlijk de ondernemerszin.”

Jan Timmerman, CEO Royal Huisman: “Door de uitbreiding van onze faciliteiten in de regio Amsterdam, kunnen we een passend antwoord geven op de toenemende vraag van bestaande en nieuwe klanten. Deze tweede werf zal gedurende lange termijn een prachtige aanvulling zijn op onze bestaande locatie in Vollenhove voor zowel nieuwbouw als voor de diensten van ons Huisfit team.”

Royal Huisman Amsterdam. Foto, Dutch Yachting.

Over Royal Huisman

Royal Huisman is in 1884 opgericht in Noordwest-Overijssel. Het bedrijf is vanuit zijn oorsprong als ambachtelijk bouwer van kleine houten vissersboten uitgegroeid naar een zeer gerenommeerde bouwer van grote custom-built zeil- en motorjachten, die vaak als de beste in de wereld worden betiteld. In 1984 ontving de werf het predicaat ‘Royal’. Royal Huisman is beroemd om haar kwaliteit, service en innovatie. De werf voert ook refits uit aan jachten onder de noemer ‘Huisfit’. Op dit moment wordt er door Royal Huisman op diverse locaties in Nederland gewerkt aan diverse superjacht opdrachten: 3 nieuwbouw projecten (waaronder ’s werelds grootste aluminium zeiljacht) en 9 Huisfits.