Jachthaven.nl introduceert Airbnb voor ligplaatsen 

Jachthaven.nl biedt particulieren voortaan de mogelijkheid om privé ligplaatsen voor boten online te verhuren. Zo kunnen watersporters afmeren op unieke locaties, terwijl ligplaatseigenaren bijverdienen met hun gastvrijheid.

‘Privé ligplaatsen werkt volgens het Airbnb-principe, maar dan voor mooie plekken aan het water. In Nederland zijn duizenden ligplaatsen beschikbaar achter huizen, in vakantieparken, restaurants en bij romantische steigertjes, waar nu niemand gebruik van maakt.’ aldus Bob Hardus, online havenmeester van Jachthaven.nl. ‘Wij willen varend Nederland koppelen aan ligplaatseigenaren, om zo ons waterlandschap nog beter toegankelijk te maken voor watersporters en toeristen.’

Eigen profiel
Via Jachthaven.nl kunnen ligplaatseigenaren hun ligplaatsen aanmelden en beheren met een reserveringssysteem. Op de profielpagina worden de locatie van de ligplaats, de beschikbare faciliteiten en foto’s getoond. Watersporters kunnen vervolgens de ligplaats reserveren, betalen en er overnachten met hun boot.

Nederland waterland
Nederland is het grootste watersportland van Europa. We beschikken over ruim 10.000 kilometer vaarroutes, waarvoor we ruim een half miljoen vaartuigen bezitten die kunnen verblijven in ruim duizend jachthavens. Privé ligplaatsen maken het mogelijk voor watersporters om van de standaard koers af te wijken door de potentiële verbreding van het ligplaatsaanbod.

Jachthaven.nl
Jachthaven.nl is het grootste online boekingsplatform voor jachthavens in Nederland, met ruim 400 geregistreerde jachthavens. Voor een gegarandeerd vlotte afhandeling is er een samenwerking met brancheorganisatie Hiswa. Jachthaven.nl vormt de schakel om de weekenden en vakanties, die vrij zijn voor de watersport, perfect in te plannen.