Jachtmakelaarorganisatie European Yachting Network b.v. (EYN) opent een nieuw kantoor in Spanje

EYN is een franchiseorganisatie die liefhebbers van de watersport de kans biedt, om van hun beroep hun hobby te maken. In Nederland werkt EYN vanuit één centraal hoofdkantoor met 12 EYN jachtmakelaars.

Eind 2008 werden al de eerste internationale kantoren geopend in Duitsland en België. Per 1 maart 2009 heeft de heer Michiel van Vugt de licentierechten verworven om EYN in Spanje te introduceren en aldaar een eigen EYN Jachtmakelaarnetwerk op te bouwen.

“Ik verwacht dat het opbouw proces in Spanje net zo vlot zal gaan als in Nederland, dankzij de expertise welke in de laatste jaren in Nederland is opgebouwd..” aldus van Vugt.

Maar er zijn meerdere redenen waarom het met EYN in Spanje goed zal gaan:

– de babyboomers zijn zeer actief en deze groep is minder gevoelig voor een crisis;
– de realistische prijsstellingen waar EYN zich voor inzet en de lage verkoop courtages garanderen ook een eerdere verkoop;
– internationale dekking en bekendheid, een aanzienlijke deel van de in 2008 verkochte schepen gingen de grens over.

EYN Jachtmakelaars in Spanje richten zich niet alleen op de Spaanse booteigenaren, immers meer dan 50% van de schepen in Spanje heeft geen Spaanse eigenaar. Er zullen hierom voornamelijk EYN Jachtmakelaars komen met een Duitse, Nederlandse of Engelse nationaliteit. Op deze manier doen kopers en verkopers op een vertrouwde manier zaken met contracten in hun landstaal.

Kortom een gedegen Nederlandse manier van werken, maar dan onder een Spaanse zon…

EYN heeft als doel om in 2009 naast de huidige Nederlandse, Belgische en Duitse vestigingen in Spanje circa 5 vestigingen te openen. Dit aantal zal in de komende 5 jaar uitgroeien naar circa 25 a 30 vestigingen.

Bron: EYN, 16-03-2009;