Jack Up Barge van DolWin3 naar BorWin3 met hefeiland JB-117

Het hefeiland JB-117 van Jack Up Barge heeft de kraan en accommodatie ondersteuning voor General Electric (GE) bij de DolWin3 offshore-stroomnetaansluiting afgerond. De JB-117 van 75,9 meter lang is daarna meteen ingezet voor activiteiten op de BorWin3 offshore-netaansluiting voor Petrofac. Voor beide projecten is TenneT de eindklant.

Jack Up Barge, JB 117, bij de Dolwin Alpha en Gamma. Foto, Jack Up Barge.

DolWin3 en BorWin3 maken deel uit van offshore-netaansluitingen die de offshore windparken in de Duitse Noordzee verbinden met het elektriciteitsnet aan land. Beide platforms maken gebruik van hoogspanningsgelijkstroom -technologie en zijn verbonden met converterstations met twee kabels van 160 kilometer die Duitse huishoudens van 900 megawatt aan vermogen voorzien.

Bij het DolWin3-project was JB-117 de thuisbasis van 180 man offshore-personeel bij de piekmomenten. Daarnaast bood Jack Up Barge logistieke ondersteuning.

Offshore-ondersteuning bij BorWin3
Direct na de afronding van het DolWin3 project is de JB-117 naar de BorWin3-locatie vertrokken. “Dit project is waar we als offshore ondersteuningsbedrijf echt onze waarde kunnen laten zien. We kunnen ons snel aanpassen aan projectspecifieke eisen, zoals flexibele accommodatie-oplossingen. Bovendien kan JB-117 het hele jaar door ondersteuning bieden zonder te hoeven terugkeren naar de kust”, aldus Jurgen de Prez, Commercieel Directeur van Jack Up Barge.