Jack-up vessel ‘Sea Installer’ van A2SEA krijgt upgrade

  • binnenland

Jack-up vessel ‘Sea Installer’ van A2SEA krijgt op dit moment een kraan upgrade bij Damen Shiprepair in Amsterdam. De Sea Installer moet blijven voldoen aan de groeiende eisen in de offshore windindustrie.

Het gaat om ingrijpende veranderingen en groot onderhoud aan het schip. De operatie is in volle gang. De verlenging voor de hefboom ligt gepositioneerd op een constructie van 15 gestapelde zeecontainers. A2SEA zorgt voor het nieuwe A-frame en de lier. De kraan gaat van een single mode 800 tons kraan naar een dubbele modus lange en korte 900 tons kraan (lang 700 ton en korte 900 ton).

Er moet serieus gehesen worden
Het Sea Installer project omvat ook een aantal hijsprocedures: naast het schip is een tijdelijke hijs- en opslagplaats gemaakt om zo veilig aan het schip te kunnen werken.”We moeten eerst 569 ton uit het schip verwijderen om vervolgens 702 ton terug aan boord te hijsen,” legt Damen Project Manager Daniel Gerner uit.

Samenwerking met Mammoet 
De werf gaat een LR1600-2 Mammoet kraan gebruiken om de liften uit te voeren. In nauwe samenwerking met Mammoet worden de berekeningen voor de hijsoperaties gedaan. Alles in lijn met de hoge maatstaven voor offshore-lifting procedures van de werf.

 

Related news

List of related news articles