Jan De Nul Group bestelt nog twee extra schepen

Begin maart werd al aangekondigd dat Jan De Nul Group de bestelling geplaatst had van de grootste cutterzuiger ter wereld. Nu maakt de groep nog een extra bestelling bekend, die van twee multifunctionele schepen.

De twee schepen zullen worden ingezet voor de installatie van rotsen en van kabels op de zeebodem. Ze worden uitgerust met een flexibele valpijp geschikt voor het nauwkeurig plaatsen van rots tot waterdieptes van ca. 600 m. Daarnaast is nog een vaste valpijp geplaatst, waardoor rots kan worden geïnstalleerd op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn, zoals tussen of rondom funderingen van windturbines op zee. Rotsinstallatiewerken zijn noodzakelijk om dergelijke structuren te beschermen tegen erosie of om ze te ballasten. Naast het installeren van rots, kunnen de schepen ook worden ingezet voor de installatie van kabels op de zeebodem. Een ‘trencher’ kan aan boord geplaatst worden, waarmee kabels op de zeebodem ingegraven worden. Een expertise van Jan De Nul Group die wereldwijd steeds verder groeit. De groep kreeg de voorbije vier maanden twee grote kabelinstallatiewerken voor offshore windparken in het Verenigd Koninkrijk toegekend.

De zusterschepen worden gebouwd op de Chinese scheepswerf AVIC Weihai en zullen een accommodatie hebben voor 60 personen. De schepen komen in 2017 in de vaart.

Collega’s gezocht
Door deze continue groei blijft Jan De Nul Group non-stop zoeken naar versterking, naar collega’s die pragmatisch meedenken en teamspirit hoog in het vaandel dragen. Ingenieurs, technische profielen als bouwkundigen en elektromechanici, maar ook ondersteunende functies en technisch boordpersoneel zoeken, is een dagelijkse bezigheid. Hierbij een warme oproep aan geïnteresseerden om zich aan te melden via jobs.jandenul.com.