Jan De Nul Group haalt eerste offshore windcontract binnen

  • binnenland

Het eerste offshore windcontract voor Jan De Nul’s installatieschip Vidar met Nobelwind. Het gaat om een EPCI-project voor het ontwerp, de aankoop, de bouw en de installatie voor 50 windturbines en het Offshore High Voltage Substantion (OHVS), het aanvoeren en de installatie van een erosiebeschermende stenenlaag, en de installatie van de 50 windturbinegeneratoren. Dit windpark wordt gebouwd naast het Belwind windpark bij de zandbank Bligh Bank in de Belgische Noordzee. 

Op 46 kilometer voor de kust van Zeebrugge komt het nieuwe offshore windpark Nobelwind dat zal bestaan uit 50 Vestas windturbines van elk 3,3 MW, 165 MW in totaal. Het windpark zal met een eerder in 2013 door Jan De Nul geïnstalleerde exportkabel aangesloten worden op het Belgische elektriciteitsnet om zo’n 197.000 gezinnen van groene stroom te voorzien.

Peter De Pooter, Manager Offshore Renewables bij Jan De Nul Group: “De stalen paalfunderingen laten we in Duitsland en Vietnam bouwen onder eigen kwaliteitstoezicht. De net verworven Vidar zal daarna de 51 funderingen vanuit Oostende installeren en het valpijpschip Simon Stevin zal de steenbestortingen rond de funderingen plaatsen als bescherming tegen erosie. In een laatste fase zal de Vidar de turbines en rotoren ophalen in Denemarken en ze tot 100 meter bovenop de funderingen installeren.” De werken starten in april 2016 en zullen in de loop van 2017 voltooid zijn.

Collega’s gezocht
Door deze continue groei blijft Jan De Nul Group non-stop zoeken naar versterking, naar collega’s die pragmatisch meedenken en teamspirit hoog in het vaandel dragen. Ingenieurs, technische profielen als bouwkundigen en elektromechanici, maar ook ondersteunende functies zoeken, is een dagelijkse bezigheid. Hierbij een warme oproep aan geïnteresseerden om zich aan te melden via jobs.jandenul.com.

Specificaties Nobelwindpark
Oppervlakte Nobelwindpark                                                 22 km²
CO2-reductie per jaar                                                             197.000 ton
Turbinemodel                                                                            3,3 MW Offshore (Vestas)
Totale hoogte turbine                                                              135 m
Hoogte van turbinehub                                                            79 m
Diameter van turbinerotor                                                     112 m

Meer… Jan De Nul 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten