Jan De Nul plaatst fundering Borkum offshore windpark

Op vrijdag 8 juli heeft Jan De Nul Group een contract getekend met het Deense Dong Energy voor het transport en de plaatsing van 36 monopiles en koppelstukken voor het Borkum Riffgrund 2 windmolenpark in Duitse territoriale wateren. Daarnaast heeft de groep ook het contract binnengehaald voor de levering, transport en plaatsing van rotsbescherming tegen erosie voor alle funderingen. Het project gaat van start in de eerste helft van 2018. Jan De Nul zal zijn ‘jack-up’-schip Vole au vent inzetten om de funderingen te plaatsen.

“Dit contract met Dong, een van de hoofdrolspelers in de offshore windindustrie, is een belangrijke stap voor Jan De Nul Group. Hiermee verstevigen we onze positie in de markt van het plaatsen van offshore windmolenparken” stelt Peter De Pooter, Area Manager Renewables bij Jan De Nul Group.

Borkum Riffgrund windmolenpark
Het offshore windmolenpark Borkum Riffgrund 2 ligt in de Noordzee, binnen de Duitse Exclusive Economic Zone (EEZ), 17 km ten oosten van de grens met Nederland, 34 km ten noorden van het eiland Borkum en op 50 km noord-oost van het Duitse vasteland. Borkum Riffgrund 2 is een van een aantal projecten die allemaal gelegen zijn in een gebied dat specifiek is voorbehouden voor de productie van offshore windenergie (het zogenaamde “Vorranggebiet Windenergie”).

Het Borkum Riffgrund windmolenpark zal voor 450 MW aangesloten worden op het Duitse elektriciteitsnet.