Jan De Nul sleept klus binnen voor diepzeehaven in Payra

Jan De Nul Group heeft op 11 december een overeenkomst getekend met de Payra Port Authority (PPA) voor de oprichting van een joint venture voor de uitvoering van baggerwerken in de haven van Payra in Bangladesh voor een bedrag van 550 miljoen euro. De overeenkomst werd getekend in aanwezigheid van de minister voor Scheepvaart Shajahan Khan, de heer Frank Vanwingh van Credendo en de Belgische ambassadeur Jan Luyckx.

De regering van Bangladesh beschouwt de ontwikkeling van de diepzeehaven van Payra van vitaal belang voor een snelle en efficiënte ontwikkeling van de infrastructuur en de handel in Bangladesh. Om de nieuwe haven met succes te kunnen uitbaten, zijn bagger- en opspuitingswerken noodzakelijk. Met deze overeenkomst hebben JDN en PPA de basisprincipes vastgelegd voor hun samenwerking op lange termijn.

JDN zet 9 baggerschepen in
De overeenkomst maakt ook het opstarten van de eerste fase, de broodnodige baggerwerken, mogelijk. In deze eerste fase zal JDN tot 9 baggerschepen uit haar vloot inzetten, waaronder een aantal van de meest krachtige cutterzuigers ter wereld. Hiermee zal JDN meer dan 13 miljoen m³ land creëren en meer dan 60 miljoen m³ aan materiaal uitbaggeren om de ontwikkeling van de nieuwe diepzeehaven van Payra op gang te trekken.

De regering van Bangladesh investeert fors en op doorlopende basis in de transport- en energie-infrastructuur om de handel te ondersteunen en zo een versnelde groei van de economie aan te sturen. De diepzeehaven van Payra speelt dan ook een cruciale rol in de economische groei van het land en zou zich geleidelijk aan tot een belangrijk transportknooppunt voor de regio moeten ontwikkelen. JDN is trots dat ze hierin een niet onaanzienlijke rol kan spelen.