Jan De Nul tekent voor tweede offshore windpark in Taiwan

Jan De Nul heeft wederom een groot offshore windcontract binnen gehaald. Zij gaan voor het Formosa 1 (fase 2) windpark in Taiwan de windturbinefunderingen ontwerpen, inkopen en installeren. Het park is eigendom van Formosa Wind Power Co. Ook gaat Jan De Nul de steneninstallatie ter bescherming tegen erosie en de kabelinstallatiewerken verzorgen.

In deze tweede fase worden 20 windturbines op zee met een totale capaciteit van 120 MW toegevoegd aan het huidige Formosa 1-windpark met een capaciteit van 8 MW. Formosa 1, gelegen langs de kust van Chunan Town, Miaoli County, in Noordwest-Taiwan, wordt nog vóór 2020 het eerste commerciële offshore windturbinepark in Taiwan zijn.

De ondertekening van dit contract is slechts enkele weken na het Changhua OWF-contract met Taiwan Power Company. Beide projecten zijn voor Jan De Nul Group de eerste offshore windcontracten buiten Europa.

Het Formosa 1 offshore windpark
Het Formosa-windpark is een nieuwe mijlpaal in de plannen van de Taiwanese overheid voor een kernuitstap en om tegen 2025 voor 5,5 GW aan offshore hernieuwbare energiebronnen te installeren.

Fase 1 van het Formosa-turbinepark, 1,3 kilometer voor de kust van Miaoli, heeft twee turbines van het type SWT-4.0-120 die in oktober 2016 werden geïnstalleerd.

Formosa Wind Power Co. is een samenwerkingsverband tussen Macquarie Capital Group Limited (50%), Ørsted AS (35%) en Swancor Renewable Energy Co. Ltd (15%).

Jan De Nul Group had zijn eerste project in Taiwan in 1995. Sinds 1999 is de Groep er continu aan het werk voor de offshore olie- en gasindustrie, en voor de belangrijkste Taiwanese havens (Taipei, Taichung, Kaoshiung en Mailiao).