Jan De Nul zet zijn koers als meest aantrekkelijke werkgever van België verder

Jan De Nul schrijft geschiedenis. Na Janssen Pharmaceutica is Jan De Nul Group het tweede bedrijf in de 10-jarige geschiedenis van de Randstad Award dat erin slaagt zichzelf op te volgen als meest aantrekkelijke werkgever van België. Uit het jaarlijkse onderzoek dat onderzoeksbureau ICMA in opdracht van Randstad bij 12.000 personen tussen 18 en 65 jaar voerde, bleek Jan De Nul Group ook dit jaar de winnaar van deze prestigieuze Randstad Award te zijn. Het feit dat dit onderzoek gebaseerd is op percepties en meningen van het grote publiek (m.a.w. zonder jury of experten) geeft deze prijs een uniek karakter.

Terwijl andere bedrijven qua aantrekkelijkheid hebben ingeboet, steeg de aantrekkelijkheid van Jan De Nul 6% in vergelijking met vorig jaar, tot 49%. Opmerkelijk is dat het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 2 van de top drie nog nooit zo groot is geweest (resp. 49% en 40%). Het algemene gemiddelde ligt op 19%.

Werkzekerheid boven alles
Haar nieuwe overwinning dankt de firma zeker aan het groeiend belang van de factor werkzekerheid. Net zoals vorig jaar is dit duidelijk het belangrijkste criterium om als bedrijf aantrekkelijkheid uit te stralen. Ook in deze economisch moeilijke tijden houdt Jan De Nul Group dezelfde koers aan en blijft de firma aanwerven. Dat is een duidelijk signaal voor de arbeidsmarkt. Werkzekerheid wordt gevolgd door de financiële gezondheid van het bedrijf, de werksfeer en de aantrekkelijkheid van de loonvoorwaarden.

De Randstad Award
Ieder jaar reikt Randstad deze Award uit aan de meest aantrekkelijke werkgever van het land. Jan De Nul Group volgt zichzelf op als winnaar. De waardevolle Randstad Award 2010 zal een bijzonder plekje krijgen in de kantoorgebouwen van De Nul. Ook dit jaar boeten de anders zo traditionele sectoren van banken, verzekeringen en farmaceutica aan aantrekkelijkheid in.

Bron: Jan De Nul, 05-03-2010;