Johan de Witt Conferentie 2018: “De jeugd bepaalt de koers”

Tijdens de Johan de Witt Conferentie op donderdag 6 september krijgen jongeren de kans om hun ideeën te delen met (maritieme) bestuurders en geïnteresseerden. Onder het thema “De jeugd bepaalt de koers” geven zij hun visie over modern maritiem leiderschap, innovatie en de positie van de zeemacht in de Nederlandse maatschappij. Tekst gaat verder onder de foto.

Johan de Witt Conferentie 2018: “De jeugd bepaalt de koers”

Er worden vragen beantwoord als: hoe zou ik dit thema aanpakken, als ik het voor het zeggen had? Hoe zou ik ervoor zorgen dat deze ideeën tot hun recht komen? Welk leiderschap is nodig om innovatieve jongeren zoals ik, de ruimte te geven om dit te realiseren?

De conferentie vindt daags voor de Wereldhavendagen in Rotterdam plaats in Hal 4 aan de Maas. De ideeën van de jonge professionals worden gespiegeld aan de deelnemers van de conferentie en het expertpanel. Er wordt een open dialoog gecreëerd tussen de jonge generatie van de toekomst en de bestuurlijke top van nu.

In het expertpanel nemen namens de politiek Eerste-Kamer-voorzitter Ankie Broekers Knol en Tweede-Kamer-lid Kees Verhoeven plaats. Zij worden vergezeld door cybersecurity-expert Ronald Prins en de Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Rob Kramer. Om de bezoekers op te warmen voor de discussie, wordt de conferentie ingeleid en geleid door trendwatcher & futurist  Richard van Hooijdonk.

De Johan de Witt Conferentie wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd door de besturen van de stichting P3M en de Alumnivereniging van het Koninklijk Instituut voor de Marine. Vertegenwoordigers uit politiek, industrie en maatschappij praten hier over maritieme veiligheid en het belang voor onze handel. Dit gebeurt traditioneel in de fantastische entourage van de haven van Rotterdam.

Iedereen die de jeugd in de maritiem-militaire sector een warm hart toedraagt is van harte uitgenodigd om de conferentie bij te wonen. Inschrijven kan nog tot en met woensdag via de website van de Johan de Witt Conferentie.