Jonge maritieme ambassadeurs varen mee naar Rotterdam

  • binnenland

De kandidaten die vrijdag meedingen om de nieuwe jongerenambassadeur van de maritieme sector te worden, zijn gisteren per marineschip mee naar Rotterdam gevaren. Zij voeren mee aan boord van Zr.Ms. Zeeland, die speciaal voor de Wereldhavendagen in Rotterdam ligt afgemeerd.

De kandidaat Young Maritime Representatives werden s ‘morgens in de marinehaven van Den Helder ontvangen. De kandidaten kregen al varende, onder begeleiding van de huidige Young Maritime Representative (YMR) Guus van Fulpen, uitleg over de inhoud van het jongerenambassadeurschap voor de maritieme sector. Vervolgens kregen ze rondleidingen aan boord en praatten met de bemanning over het varende leven, militaire oefeningen en counterdrugsoperaties waaraan het schip heeft deelgenomen.

De kandidaten die vrijdag daadwerkelijk tot YMR voor het komende studiejaar worden verkozen, verrichten ze samen met de voorzitter van Stichting Wereldhavendagen de publieksopening van de Wereldhavendagen. Tijdens de reis kregen ze de gelegenheid om zich daar alvast op voor te bereiden. Tijdens de opening moeten ze, in lijn met het Wereldhavendagen thema ‘Droomhaven’, vertellen welke droom zij hebben met betrekking tot hun maritieme toekomst.

De bekendmaking van de nieuwe YMR’s voor het studiejaar 2015/2016 vindt vrijdagmorgen voorafgaand aan de opening van de Wereldhavendagen plaats aan boord van Zr.Ms. Johan de Witt.

Related news

List of related news articles