Jongeren ontmoeten Port Professionals

Op woensdag 4 maart a.s. zet de registerloods, Margriet Torpstra, een punt achter haar carrière als zeevrouw. Margriet wil dit afscheid aangrijpen om jongeren kennis te laten maken met een groot aantal diensten dat actief is in de haven. Dit zijn o.a. de Havendienst, Zeehavenpolitie, Roeiers, Sleepdiensten en natuurlijk het Loodswezen. Ook zal er een binnenvaarttanker langszij komen.

Al deze diensten komen met hun schepen op 4 maart a.s. tussen 12.00 uur en 14.00 uur naar de Lloydkade voor het gebouw van het Scheepvaart en Transport College (STC) en Hogeschool voor de Zeevaart Rotterdam (HvdZ). Van deze diensten zullen Port Professionals aanwezig zijn om de leerlingen over hun werk te vertellen.

Hiermee bieden wij jongeren uit de regio Rijnmond de gelegenheid om in contact te komen met de diensten en hun bemanningen. Er zijn ook leerlingen en studenten van het STC en HvdZ om vragen van de leerlingen te beantwoorden.
Het is uniek dat deze diensten zo dicht “naar de stad” komen met hun schepen, zodat een interactie tussen jonge belangstellenden en Port Professionals mogelijk is.

Er zullen ca. zevenhonderd jongeren gebruik maken van deze mogelijkheid.

Bron: Scheepvaart en Transport College & Hogeschool voor de Zeevaart Rotterdam, 20-02-2009;